Peter van Eekelen exposeert in Bergen

Het KunstenaarsCentrumBergen | KCB is een stichting voor beroepskunstenaars in het schildersdorp Bergen en bestaat al meer dan 75 jaar, met gerenommeerde voormalige leden als Lucebert en Charley Toorop. De stichting biedt een podium aan beeldend kunstenaars die een bijzondere band met Bergen of de omgeving van Bergen hebben. Het is echter geen verplichting in Bergen of omgeving te wonen of te werken. Het KCB heeft een samenwerkingsverband met museum Kranenburgh, waar ze op de eerste verdieping een eigen ruimte hebben om leden te kunnen laten exposeren.

De huidige expositie heeft als thema “Meeliften”, hetgeen inhoudt dat de leden een andere kunstenaar waar ze in geloven kunnen uitnodigen om mee te exposeren.

Peter van Eekelen, die lid is van KunstRondeVenen, is autonoom fotograaf en maakt creatief werk wat zijn oorsprong vindt in architectuur- en straatfotografie.

Hij vindt in Harry Beemsterboer een gelijkgestemde geest die met zijn abstracte fotografie een plaats heeft verworven bij het KCB.

Bijgaande werken zijn beider bijdragen aan de huidige expositie, die nog loopt tot einde juni.

Tentoonstelling Meeliften (5 mei t/m 30 juni)

KunstenaarsCentrumBergen
Hoflaan 26
1861 CR Bergen NH

www.kunstenaarscentrumbergen.nl

Openingstijden: dagelijks 10:30 – 17:00 (maandags gesloten)