Gevarieerde kunstexpositie

Kunstenaar: Bart Bakers

Voor de tweede helft van mei is werk van drie kunstenaars te zien, te weten Gerarda DemarteauMieke Schenk en Bart Bakers. Zij vertegenwoordigen elk een verschillende discipline in de beeldende kunst, wat de expositie extra interessant maakt. De expositie wordt geopend op 16 mei en is te zien tot en met 25 mei. Je kunt de galerie op donderdag, vrijdag en zaterdag bezoeken van 12 tot 16 uur. De kunstenaars zullen bij je bezoek hun werk graag toelichten.

Beelden en tekeningen

Gerarda Demarteau heeft al vaker geëxposeerd in de galerie van KunstRondeVenen. In deze expositie zullen het voornamelijk dieren zijn in een grote diversiteit van beelden maar ook in de vorm van tekeningen. In haar beelden hebben ronde, aaibare vormen haar voorkeur. Niets of niemand is compleet, zo ook haar beelden. Wat er niet is in de steen blijft onbekend en onbewerkt. Hierdoor blijft de fantasie van de kijker geprikkeld. Haar tekeningen, die zij zelf het free-tanglen met fineliners, goudpennen en kleurpotloden noemt, ontstaan spontaan en zonder vooropgezet plan. Haar onderwerpen matchen daarna onbedoeld met een opgedane ervaring, museumbezoek of de natuur, waardoor deze voor haar een extra dimensie krijgen.

Kunstenaar: Grarda Demarteau
Kunstenaar: Grarda Demarteau

Realistische schilderijen

Kunstenaar: Mieke Schenk

Mieke Schenk is vanaf haar jeugd geïnteresseerd in kunst, in al zijn verschijningsvormen. Tekenen en schilderen heeft zij in al die jaren actief beoefend. Maakte zij vroeger ook vaak aquarellen, tegenwoordig beperkt zij zich tot het schilderen met olieverf op doek. Mieke is autodidact, maar heeft in het verleden wel kennis van technieken en stijlen vergaard bij Atelier de Kromme Mijdrecht en bij verschillende docenten, waaronder Hans Leijerzapf en de laatste jaren bij Pavel Sizov. Haar belangstelling gaat vooral uit naar landschappen en stillevens. Zij hanteert een realistische stijl.

Objecten

Bart Bakers’ werk is moeilijk eenduidig te beschrijven. Hij noemt zijn creaties  ‘objecten’, maar zij kunnen net zo goed kleurrijke en fantasievolle meubeltjes worden genoemd. Of het is keramiek of het zijn nestkastjes of beelden, gemaakt van gevonden hout. Bart hoopt met zijn werk vooral de fantasie te prikkelen.

Kunstenaar: Bart Bakers