Wilma Meijer

Wilma Meijer

Wilma Meijer

Wilma Katharina Meijer studeerde in 1975 af aan de Academie Beeldende Vorming in de vakken Keramiek, Ruimtelijk Vormen en Kunstbeschouwing. Dat hield ook een lesbevoegdheid Beeldende Vorming in. Tot 2012 werkte ze in het onderwijs.

In die tijd ging zij jaarlijks Raku stoken in Noord Frankrijk. Op een gegeven moment kwam zij in contact met iemand die werkte met glas, glasfusen. Rond 2010 begon ze met dit materiaal te werken op een atelier met meerdere mensen. Ze volgde scholingen om meer technieken te beheersen dan fusen, bijvoorbeeld casting, gebruik van mallen, sagging en meerdere manieren om objecten van glas te maken.

De inspiratie om met glas te werken haalt Wilma uit de natuur. Vooral het transparante van glas boeit haar. Het spel van licht en kleur, de kleuren die elkaar beïnvloeden, de voorstelling die laag op laag zichtbaar blijft bij de opbouw van meerdere lagen glas. Hoe teer glas eruit kan zien, het is bij glasfusen een hard materiaal om mee te werken. Heel anders dan klei, dat kneedbaar en soepel kan zijn bij het vormgeven.

En nu – 2023 – komt keramiek weer om de hoek kijken. Een object opgebouwd uit glas en klei is haar volgende uitdaging.

GlasobjectenKeramiek

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier aan huis

Adres:
Spinel 5

3643 AV Mijdrecht

Telefoon:

0640164932