Nico van Oosten

Nico van Oosten

Nico van Oosten

Nico van Oosten is beeldend kunstenaar en psycholoog. Hij heeft van 2019-2021 de tweejarige basisopleiding beeldende kunst gevolgd bij de Nieuwe Academie Utrecht. Daarvoor was hij van 1991-2018 lid van Atelier de Kromme Mijdrecht. Hij is lid van de NABK en van diverse online kunstsites, waaronder Exto.

Sinds 2002 geeft hij cursussen bij Atelier de Kromme Mijdrecht. En vanaf 2006 organiseert hij workshops en cursussen, waaronder workshops ‘Koeien schilderen’ op een biologische boerderij in De Hoef en landschap schilderen. In eigen atelier geeft hij les aan kleine groepjes van vier personen.

Zijn beeldend werk bestaat vooral uit schilderijen, fotografie, mixed media en houten beelden, in een expressieve stijl met veel kleur. Vanuit abstractie, aanrommelend met kwasten, rollers, paletmessen en sponzen en wat hem verder maar invalt, zoekend naar spontaniteit in streken en beheersing in het materiaal. Als het schilderij vordert, vertraagt hij en kijkt naar de vage, aanwezige beelden die hem op dat moment raken. Hij zorgt ervoor dat het werk niet helemáál af is, maar juist ruimte laat voor de kijker: het moet vragen oproepen, de nieuwsgierigheid prikkelen, uitnodigen tot nader onderzoek.

SchilderenFotografieMixed mediaBeeldhouwen

Details

Atelier/Werkruimte:

De Waterlelie

Adres:
Oostzijde 64

1426 AG De Hoef

Telefoon:

06 1886 8768