Mieke Lok

Mieke Lok

Mieke Lok

Mieke Lok is, na de opleiding voor docente Textiel, gefascineerd geraakt door alle mogelijkheden die de verschillende technieken te bieden hebben en het combineren daarvan. Momenteel staat textiel ook weer in de publieke belangstelling. Je ziet een opleving van oude technieken zoals, haken, breien, macramé, plantaardig verven (eco print), et cetera. Ook de recycle-trend is interessant in de textielwereld.

Jarenlang is Mieke werkzaam geweest in het onderwijs en heeft zij daarnaast zelf cursussen gegeven en op creativiteitscentra les gegeven.

Het schilderen, batikken, bedrukken van stoffen is een echte passie voor haar. De stoffen worden verwerkt in kleding, maar ook bewerkt en gebruikt in wandkleden. De gelaagdheid is wel een kenmerk van haar werk. Meerdere lagen stof, borduren met de naaimachine, het opvullen of opensnijden en het wegbranden van delen geeft ook een heel bijzonder effect. Vroeger noemde men dat ‘vrij borduren’, maar tegenwoordig heeft het ‘art quilt’. Het vilten van kleding en objecten en het maken van mutsachtige hoeden behoort ook tot haar creatieve bezigheden.

Haar liefde voor kleur is in al haar werk terug te vinden. De natuur en haar tuin zijn een onuitputtelijke inspiratiebron.

Textiel

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier/werkruimte aan huis

Adres:
Molenland 29

3648 NN Wilnis

Telefoon:

06 10 21 15 27