Marianne van de Rest

Marianne van de Rest

Marianne van de Rest

Marianne van de Rest woont sinds 2020 met haar man en Schotse collie in Mijdrecht. Ze is al 25 jaar gefascineerd door edelstenen en klassieke sieraden.

Een paar jaar geleden kocht zij haar eerste vintage oorbellen en is zij begonnen met het verzamelen van vintage kralen en sluitingen uit de periode 1920- 1980. Inmiddels heeft zij een grote collectie (Tsjechische, Italiaanse, Japanse, Duitse en Murano) glaskralen, Swarovski kristal kralen, Lucite kralen, Cloisonné kralen en een kleine collectie semi-edelstenen. Met deze kralen maakt zij oorbellen en kettingen, in zeer kleine oplages van 1 tot 3 stuks.

Unieke sieraden, geen enkel exemplaar is hetzelfde. Hiervoor maakt zij gebruik van vintage en/of handgemaakte fournituren en sluitingen.

Daarnaast maakt zij sieraden van veelal natuurlijke materialen zoals cinnabar, roggenleer, hoorn, been, Afrikaanse kralen, Ethiopische gerecyclede kralen, hout, Tagua noot, papier (o.a. van de Oegandese Mzuri stam) en rubber.

In het najaar van 2023 heeft Marianne een opleiding in glasblazen (lampwork kralen) gevolgd bij Anjo Brohm. Inmiddels maakt zij ook (holle) glaskralen thuis die ze vervolgens verwerkt in haar sieraden.

Zij wil graag haar passie voor vintage sieraden met anderen delen en vindt het leuk om haar sieraden aan een groter publiek te tonen.

Sieraden

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier/werkruimte aan huis (open op afspraak)