Marcel Straver

Kunstenaar: Marcel Straver

Marcel Straver

Marcel Straver schildert ‘Landschappen - maar dan anders’.

Geïnspireerd door toevallige scenes in de kleine natuur in zijn directe omgeving schildert Marcel zijn eigen impressie hiervan op doek. Bomen in een veld met koolzaad, een kronkelend weggetje met bomen of een berm vol wilde bloemen. Als hij er langsloopt of -fietst maakt hij een simpel kiekje. In zijn atelier in Waverveen werkt hij het later uit in zijn eigen modern impressionistische, grofpointillistische stijl. Meestal in acryl en op groot formaat, omdat dat het beste bij zijn manier van schilderen past. Soms blijft hij dicht bij de werkelijkheid, soms abstraheert of stileert hij het tafereel. Meestal brengt hij een onderwerp terug tot de essentie. Streek voor streek ontstaan zo zijn schilderijen, bestaande uit oneindig veel korte kwaststreken. Een meditatief proces dat eigenlijk altijd leidt tot een zeer kleurrijk resultaat: zijn gekleurde wereld!

Tijdens de atelierroute toont Marcel vooral zijn nieuwste werk dat geïnspireerd is op de polder waarin hij woont en werkt.

Veel van zijn originele werken zijn ook als Limited Edition gicléeprint verkrijgbaar. Je vindt alle beschikbare giclées in zijn webshop, in de rubriek ‘Prints’ op zijn website. Tijdens de atelierroute kun je zijn limited editions – zowel ingelijst als in een kribbe – in het echt zien. Ook zijn er diverse ‘Art Cards’ verkrijgbaar.

Schilderen

Details

Atelier/Werkruimte:

STRAVERF paintings & prints (aan huis):

Adres:
Cliffordweg 50

3646 AH Waverveen

Telefoon:

06 31 92 07 68