Lidy Tijssen

Lidy Tijssen

Lidy Tijssen

Lidy Tijssen woont en werkt in Mijdrecht en heeft haar atelier aan huis.

Zij is ongeveer 25 jaar geleden haar opleiding begonnen bij Atelier De Kromme Mijdrecht en sinds 18 jaar bij Marijke Zwart.

Haar werk is vooral abstract en zij past verschillende technieken toe. Haar kennismaking met verschillende soorten materie o.a. hout, zandsteen en metalen, geven een fysieke uitdrukking aan haar werk. De aanwezigheid daarvan is belangrijk voor haar. Deze techniek gebruikt zij soms om een boodschap over te brengen.

Haar inspiratie wordt ingegeven door natuur, gebouwen en opvallende objecten die een bepaald gevoel bij haar oproepen en waardoor zij een beeld voor ogen krijgt dat zij vertaalt op doek.

Zij gaat op zoek naar de ziel van het object en met haar fantasie en emotie gaat zij haar gevoel interpreteren. Zij laat zich meevoeren in haar eigen stijl en voelt zich dan vrij om haar energie over te brengen in haar werk.

In een abstract schilderij valt voor iedereen een andere, persoonlijke betekenis te ontdekken, die op haar beurt voor eenieder verschillende emoties oproept.

Dat is voor Lidy de reden dat een abstract schilderij blijft boeien.

Schilderen

Details

Atelier/Werkruimte:

Aan huis

Adres:
Briljant 23

3641 XX Mijdrecht

Telefoon:

06 54 21 47 48