Karin van Staveren – de Jong

Karin van Staveren

Karin van Staveren – de Jong

Karin van Staveren – de Jong heeft van jongs af aan interesse gehad in tekenen en schilderen. En sinds 2013 heeft zij de draad weer wat serieuzer opgepakt. Ze is toen gaan schilderen bij Atelier de Kromme Mijdrecht.

Zij is gestart met acrylverf als basis en inmiddels is zij ook al vele jaren met olieverf actief. Haar interesse ligt vooral in het schilderen van objecten of personen in een verstilde omgeving, met een sober palet of versimpelde landschappen, waar een zekere rust van uitstraalt. Zij werkt graag op groot formaat, maar soms ook juist weer op een klein, houten blokje, een soort 3D schilderijtje.

De laatste tijd heeft zij behoefte om wat meer abstract te schilderen. Dat is voor haar nog enigszins een ontdekkingstocht, maar zij vindt het leuk om te onderzoeken waar dit toe kan leiden.

Schilderen is voor Karin echt een passie. Het is een vorm van pure ontspanning door inspanning en geeft haar dan ook enorm veel energie. Tot nu toe is haar deelname aan de Atelierroutes van KunstRondeVenen voor haar altijd zeer succesvol geweest!

Schilderen

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier aan huis

Adres:
Rietveld 29

3641 GR Mijdrecht

Telefoon:

06 11 95 90 48