Karin de Rooij-Leicht

Kunstenaar Karin de Rooij

Karin de Rooij-Leicht

Bij Karin de Rooij-Leicht ontstond in 1998 haar interesse in beeldhouwen en begon zij een opleiding bij Sthephanie Rhode. In eerste instantie werkte zij voornamelijk in speksteen en albast. Door workshops te volgen leerde zij werken met hardere steensoorten zoals serpentijn en diverse marmersoorten .

De grote variatie en mogelijkheden van het werken met steen maken het heel boeiend en door het beeldhouwen ga je anders en intensiever naar de dingen om je heen kijken.

Abstract werken ligt haar het meest, meestal ontstaat een idee spontaan, vanuit de ruwe steen ziet zij vaak wel wat zij wil. Het kan ook heel boeiend zijn om een deel van de ruwe steen zichtbaar te laten.

Karin werkt ook wel met kunsthars. Af en toe vindt zij het ook boeiend om figuratief te werken.

Aangezien zij nieuwsgierig is naar wat er allemaal mogelijk is, volgt zij zo nu en dan een cursus werken naar model en laat zij het kleimodel, als het naar haar zin is, in brons gieten. Zo heeft zij in opdracht van het Ronald McDonaldhuis te Amsterdam het beeld “Maatjes” gemaakt , wat daar nu in de tuin staat.

Een inspiratiebron voor haar beelden vormt zeker het werk van Escher. Zij is weg van zijn werk en jaloers op zijn inzicht in de ingewikkelde vormen die hij bedacht.

Momenteel volgt Karin alweer enkele jaren met veel plezier beeldhouwcursussen in Vijfhuizen bij Esther Velzeboer. Daar werkt zij met meerdere mensen in een werkplaats en inspireren zij elkaar.

Beeldhouwen

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier aan huis

Adres:
Waterlelie 35

1391 TL Abcoude