Hubrecht Duijker

Hubrecht Duijker

Hubrecht Duijker

Hubrecht Duijker schreef niet alleen meer wijnboeken (120) dan wie ook ter wereld, hij is tevens een gedreven vrijetijdsschilder. Vandaar dat hij de naam van zijn beroep veranderde van wijnschrijver in vinpressionist. In het verre voetspoor van de impressionisten creëert hij eigen impressies van voornamelijk landschappen, waaronder vaak het Gein, parken, wijnstreken en zeegezichten. Altijd met veel kleur, veel plezier en, zoals hij zegt, ‘Gewoon zoals ik het zie’. Behalve met acrylverf werkt Hubrecht graag met diverse soorten krijt.

Met een van zijn schilderijen (‘Indian summer langs het Gein’) won hij de jaarprijs van Atelier Magazine. Voorts is Hubrecht de initiator van www.kunstenkleurwerk.nl, een veel bezochte website waarop inmiddels ruim honderd bedreven vrijetijdsschilders hun werk geheel gratis exposeren. Met enkele van die kunstenaars heeft Hubrecht zelfs een tv-serie gemaakt. Bovendien is Hubrecht schrijver van het alom geprezen boek ‘de schilders van Abcoude en het Gein’, een kleurrijke ode aan tientallen lokale schilders van toen en van nu.

Thuis exposeert Hubrecht permanent zo’n tweehonderd schilderijen, terwijl hij ook elders tentoonstellingen heeft ingericht, soms van zestig werken.

Schilderen

Details

Atelier/Werkruimte:

Aan huis

Adres:
Blomswaard 8

1391 VC Abcoude

Telefoon:

0294 28 16 57