Henny Woud

Henny Woud

Henny Woud

Henny Woud vindt het karakter en de herkenning belangrijk, haar ‘kwaststreek’ maakt het portret ‘levend’.

‘Waar herkenbaarheid en artistieke compositie elkaar zeer dicht naderen ontstaat een vonk, ontstaat het eigen karakter van het schilderij. Dan vult het beeld de werkelijkheid aan, zeker als dat op zo’n verbluffende wijze wordt gedaan als op de schilderijen van Henny Woud’ aldus Kester Freriks, NRC Handelsblad.

De stijl welke Henny heeft ontwikkeld, is meestal figuratief met transparantie en expressieve lagen in olieverf. Zij werkt met meerdere technieken zoals houtskool en krijt op doek, mixed media, fresco’s, beelden in brons, keramiek, steen, hout en toegepaste kunst.

Ze werkt in opdracht: portretten, gebouwen, landschappen en muurschilderingen.

Henny Woud exposeert in binnen- en buitenland, geeft op aanvraag culinaire dagworkshops en op maandagochtend en -middag teken- en schilderlessen in haar ‘OpenAtelierWaverveen’.

Zaterdagmiddag 27 mei om 15:00 uur tijdens de open atelierroute van KunstRondeVenen komt NinaLynn optreden. Nina is een Americana singer-songwriter. Op 31 maart jl. is, na haar succesvolle eerste album in 2021 ‘Hummingbird’, haar tweede album ‘A Taste Of The Wild’ uitgekomen.
Op 27 en 28 mei worden er beelden geëxposeerd door Jenny Zonneveld en Chaja Stecher. Ook zijn er kunstwerken te bewonderen van de cursisten van Henny Woud.  

SchilderenBeeldhouwen

Details

Atelier/Werkruimte:

‘OpenAtelierWaverveen’

Adres:
Cliffordweg 56

3646 AH Waverveen