Frank de Leeuw

Frank de Leeuw

Frank de Leeuw

Frank de Leeuw tekent al sinds zijn kinderjaren. Op de HBS had hij nog het plan tekenleraar te worden. Hij werd echter, na zijn studie commerciële economie, marketing- en communicatiemanager. Door zijn internationale werkzaamheden was er weinig tijd voor creatieve hobby’s.

Rond zijn veertigste jaar pakte hij het tekenen en schilderen weer serieus op. Hij nam schilderles bij de Mijdrechtse kunstenaar Coen van Os en werd lid van Atelier de Kromme Mijdrecht. Daar volgde hij diverse cursussen in tekenen, aquarelleren en schilderen met acryl- en olieverf. Hij concentreert zich de laatste dertig jaar bij het AKM vooral op modeltekenen. Hij boekt al jarenlang de modellen voor deze cursus. Hij heeft schilderlessen naar model gevolgd bij kunstenares Charlotte Leene. Bij het tekenen past hij diverse materialen toe. Voor zijn schilderijen geeft hij aan olieverf de voorkeur.

Zo’n vijfentwintig jaar geleden kreeg ook de fotografie zijn belangstelling. Hij volgde diverse cursussen bij fotografe Mariëtte Beenen en bouwde een bibliotheek aan cursusboeken voor zelfstudie op. Hij concentreert zich vooral op model- en landschapsfotografie. Hij heeft een studio aan huis en gebruikt een breed scala aan fotobewerkingssoftware.

Frank is lid van Atelier de Kromme Mijdrecht, KunstRondeVenen en de NABK, de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars.

 

 

 

FotografieSchilderenTekenen

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier en studio aan huis

Adres:
Muijeveld 22

3645 VK Vinkeveen

Telefoon:

06 2393 6555