Flory Oerlemans-Pels

Flory Oerlemans

Flory Oerlemans-Pels

Kleur en lichtheid als een mantra voor het leven, zo kijkt het werk van Flory Oerlemans Pels je aan. Je ziet het in haar schilderijen en in haar aquarellen en je vindt het terug in haar joyeuze juwelen. Vrouwenogen kijken je aan en vat zij in acryl.

Of het zijn poezen of koeien, of het is een vogel of een landschap dat je tegemoet straalt. Haar modellen zet zij in fijne vlotte toets op papier en vat zij in stevige passe-partouts.

Flory schildert en tekent vanaf haar vroege jeugd. Niet zo verwonderlijk dat zij de opleiding aan de Amsterdamse Rietveld Academie koos en die met hoge cijfers afrondde. Daarbij schreef zij, zowel copy als journalistieke artikelen en ergens ‘along the road’ volgde zij cursussen edelsmeden.

Met die veelzijdigheid heeft zij haar atelier in tweeën moeten delen: schilderen, tekenen en aquarelleren aan de ene kant. Zagen, zilver smeden, solderen en slijpen aan de andere kant.

Haar veelzijdigheid wordt gewaardeerd, maar zet haar ook telkens voor de keuze: ‘Waar ga ik vandaag of deze week aan werken?’ Daarom maakt zij telkens een plan, tenzij zij voor een opdracht werkt, dan moet zij zich op dat gevraagde project concentreren.

Haar website is nog ‘Work in Progress’, maar is al wel te zien.

SchilderenSieraden

Details

Atelier/Werkruimte:

Aan huis

Adres:
Koppeldijk 9

1391 CW Abcoude

Telefoon:

0622984054