Emma Bijker

Emma Bijker

Emma Bijker

Vanuit intuïtie schildert Emmalia Bijker uniek, kleurrijk en abstract werk. Aangezien zij met hart en ziel schildert, kunnen de schilderijen door niet alleen het schilderstuk te zien, maar daarnaast ook de uitstralende energie te ervaren, een verrijkende ervaring zijn.

Haar werkwijze en kleurgebruik zijn voor een groot deel ontstaan door haar vier jaar durende zeilreis rond de wereld. Zij en haar echtgenoot, lieten huis en haard achter, om zich te laten inspireren door de zeeën, oceanen, andere landen en culturen. Vooral de lange tochten over de oceanen brachten Emmalia onbewust tot mediteren. Deze staat van innerlijke rust, gecombineerd met krachtige beweging, die doorwerkt in haar schilderstukken, geven een speciale gevoelservaring.

Haar schilderijen nodigen uit om erin te stappen als een avontuurlijke reis en te ontdekken wat je voelt.

Naast kunstenaar is Emmalia yogadocent en meditatieleraar.

Zij heeft bij haar schilderwerk gespecialiseerd in abstract, acryl op doek.

Haar kunstopleiding genoot zij bij de Nutsacademie Rotterdam in 1973.

Zij was museumdocente bij Museum Boymans, het Rijks-, Stedelijk- en Van Goghmuseum en volgde opleidingen bij de VU (kunstgeschiedenis), MK 24, Carine Hee het Amsterdam Art Center en de Rietveldacademie. Zij is lid van B.O.K (Beroepsorganisatie Kunstenaars) en van het Amsterdam Art Center.

Schilderen

Details

Atelier/Werkruimte:

Studio 8

Adres:
Ereprijs 8

1391 TG Abcoude