Emmalia Bijker

Emma Bijker

Emmalia Bijker

De 4-jarige reis met gezin per zeilschip rond de wereld was een diepgaande belevenis voor Emmalia. Dit leidde bij terugkomst in Nederland tot 40 jaar yoga, meditatie en bewustzijnswerk. Deze ervaringen hebben haar schilderwijze sterk beïnvloed.

Zij schildert met hart & ziel en dit gevoel geeft een extra dimensie aan haar kunst. Deze staat van innerlijke rust, gecombineerd met uitingen van kracht en spontaniteit in haar abstracte schilderwerk werkt uitnodigend. Dat wil zeggen: “stap er als het ware in” als een avontuurlijke reis en ontdek wat je ziet en voelt.

Naast kunstenaar is Emmalia yogadocent en meditatieleraar.

Zij heeft zich gespecialiseerd in abstract werk; acryl op doek.. Haar kunstopleiding begon zij bij de Nutsacademie in Rotterdam in 1973. Zij was museum docente in Rotterdam bij Museum Boymans en later in Amsterdam bij het Rijks- Stedelijk- en Van Gogh museum. Ze volgde een jaar lessen hij de Rietveld Academie en deed de studie Kunstgeschiedenis/propedeuse bij de Vu, Amsterdam. Daarna ondernam zij met haar echtgenoot een 4-jarige zeilreis rond de wereld.

Velen jaren later volgde zijschilderlessen bij het MK24 bij Marguerite Luitwieler met het thema “Model en Emoties”. Daarna is Emmalia overgagaan naar abstract schilderen vanuit flow met persoonlijke kleuren en een opleiding gevolgd bij Carine van Hee in België.

Zij is lid van B.O.K. (Beroepsorganisatie Kunstenaars) en van het Amsterdam Art Center.

Schilderen

Details

Atelier/Werkruimte:

Studio 8

Adres:
Ereprijs 8

1391 TG Abcoude