Ellen Meijer

Kunstenaar: Ellen Meijer

Ellen Meijer

Ellen Meijer zegt: ‘Mensen staan centraal, zowel in mijn fotografie als in mijn schilderijen”

Al vele jaren werkt Ellen Meijer als professioneel fotograaf, beeldend kunstenaar en docent. Fotograferen en schilderen; twee passies die ze goed en graag weet te combineren. Ellen zegt daarover: ‘Ik hou van creëren, het maken van sprekende beelden, die een verhaal vertellen. Dat doe ik via fotograferen, schilderen of een combinatie van beide (mixed-media). Dan schilder ik bijvoorbeeld over foto’s heen. Je zou mij dus het best kunnen beschrijven als een beeldmaker’.

Ellen is gespecialiseerd in portretfotografie: zowel verstilde fine-art (kinder)portretten, als kleurrijke kunstportretten en fashion fotografie. Naast haar vrije werk fotografeert Ellen ook veel in opdracht.

Haar schilderijen zijn kleurrijk en expressief en bevinden zich tussen figuratief en abstract in; veelal geschilderd met acrylverf in zowel dekkende als transparante lagen. Haar schilderijen zijn op haar website te zien.

Daarnaast geeft Ellen met veel passie schilderlessen en fotoworkshops in haar eigen Atelier GN9 in Abcoude, mooi landelijk gelegen aan het Gein. Je kunt altijd een kijkje nemen of een proefles volgen.

FotografieMixed mediaSchilderen

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier GN9

Adres:
Gein Noord 9

1391 GX Abcoude