Dorien Vos

Dorien Vos in haar atelier

Dorien Vos

Voor Dorien Vos is schilderen een onderzoek naar wat de mens tot in de ziel beweegt. Dat onderzoek voert zij uit door te kijken naar mensen en met foto’s haar onderwerp te zoeken. Dit kunnen portretten zijn van mensen die zij heeft ontmoet, portretten van mensen die zij vindt op internet, of onderwerpen die haar beroeren. Ook foto’s van collega’s of mensen die zij heeft ontmoet op een van haar vele reizen en tijdens haar werk voor Artsen zonder Grenzen kunnen haar inspiratie vormen. Werk dat zij een flink aantal jaar heeft gedaan, voornamelijk in Afrika maar ook in andere delen van de wereld.

Dorien werkt graag in series en met een thema. Deze thema’s variëren van de uitstraling van een sterk karakter of de ontwikkeling en wording van een persoonlijkheid, tot de strijd tegen de vrouwenbesnijdenis in Sierra Leone of de klimaatverandering. Daarbij is Dorien altijd al zeer gefascineerd door het feit dat wij allemaal zoveel met elkaar gemeen hebben, dwars door alle culturen en landen heen.

Naast al deze thema’s houdt Dorien ook van de vrolijkheid en joligheid van het leven én van de onverstoorbaarheid en grappigheid van koeien. Deze bijzondere buurtbewoners komen dan ook regelmatig terug in haar werk.

Dorien werkt vooral met acryl verf in verschillende technieken en mixed media, op zowel doek als papier.

SchilderenMixed media

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier aan huis

Adres:
Achterbos 68

3645 CG Vinkeveen

Telefoon:

06 51 72 91 50