Christine Bergkamp

Christine Bergkamp

Christine Bergkamp

Christine Bergkamp is in Friesland geboren en opgegroeid binnen een creatief en muzikaal gezin. Op de basis- en middelbare-school viel ze op door haar fantasievolle geest. Ze maakte horoscopen voor de schoolkrant en tekende. Het was een uitstekend excuus om, met toestemming, menige les te verzuimen. Er waren immers belangrijkere dingen te doen.

Naast kunstenaar is zij uiteindelijk ontwerper van tuinen geworden. Hierin kan zij haar passie voor tekenen en groen ruimschoots kwijt.

Als kunstenaar is zij naast haar zwart/wit tekeningen begonnen met in kleur te werken. Dit doet zij met pastelkrijt en acrylverf.

Het werken met klei heeft haar ook gegrepen. Zij vindt dit een heerlijk materiaal en het is goed te combineren met schilderen en tekenen, als dat even vastloopt.

Haar liefde voor de natuur laat ze daarbij ook blijken. ‘Wij moeten insecten koesteren om als mensheid te overleven op de aarde’, zegt zij. Kunst is bij uitstek geschikt om een boodschap over te brengen. Dat probeert zij in een deel van haar werk te laten zien.

SchilderenKeramiekTekenen

Details

Atelier/Werkruimte:

Buitenwerk

Adres:
Achterbos 7

3645CA Vinkeveen

Telefoon:

06 2253 6550