Chaja Stecher

Gastexposant Kunstenaar: Chaja Stecher

Chaja Stecher

Chaja Stecher-Munnikendam is geboren en getogen in Amsterdam. Zij maakt beelden. Zij woont, met haar gezin, al bijna drie jaar in Eemnes. Van huis uit is zij goudsmid en tandtechnicus.

Jarenlang was haar werk merendeels op doek te zien, maar sinds een jaar of tien heeft ze een manier gevonden om haar werk in beelden vorm te geven. Dit vindt ze ook het leukst. Wat betreft haar kunstenaarschap is ze autodidact, al profiteert ze wel van haar tand- en goudsmidtechnieken.

Chaja gaat intuïtief te werk: “Als ik aan mijn beeld bezig ben, weet ik continu precies wat ik moet doen, ook al heb ik eigenlijk geen idee wat ik aan het doen ben. Op het moment dat mijn beeld af is, is het wel altijd duidelijk voor me. Dan klopt het voor mijn gevoel.”

Haar beelden bestaan uit verschillende materialen. Ze zijn vanuit foam en klei opgebouwd en de buitenste laag is van glasvezeldoek en kunsthars. Vervolgens wordt de buitenste laag beschilderd met acrylverf. En als laatste laag komt er nog een vernislaag overheen. Sommige beelden zijn uitgevoerd met ingelegd mozaïek. De beelden zijn kleurrijk, uplifting en expressief. Aan de andere kant hebben ze een bepaalde gelaagdheid, wat het werk een diepgang geeft. Ook de speelse nauwkeurigheid zegt iets over deze diepere laag.

Beeldhouwen

Details