Buurderij van Dam

Buurderij van Dam

Tijdens de Atelierroute KunstRondeVenen alleen geopend op zondag 28 mei

Buurderij van Dam is een dagbestedingsplek waar mensen, zonder werkdruk, aan het werk zijn. Er gebeurt van alles bij Buurderij van Dam, de dieren van de boerderij worden verzorgd, het terrein wordt onderhouden, er wordt gebakken, er wordt aan houtbewerking gedaan en we hebben veel creatieve mensen die de mooiste kunstwerken maken! Het werd wel eens tijd om dit talent te delen met iedereen die het maar wil zien! Vandaar dat we met veel plezier meedoen aan de atelierroute!

Kunst is er in vele vormen, soorten en maten. Dat is ook terug te zien bij Buurderij van Dam. Zo zijn er hoefijzers bewerkt en geschilderd, is er een kalfje van mos gemaakt, zijn er theedozen zelf gemaakt en beschilderd, sleutelrekjes en verschillende soorten schilderijen gemaakt. Er worden werken gepresenteerd die zowel thuis zijn gemaakt, als bij Buurderij van Dam.

De werken zijn zeer divers en iedereen heeft zijn eigen stijl, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn met veel passie en enthousiasme gemaakt. Waarom vinden wij het zo fijn en belangrijk om creatief bezig te zijn? Deze vraag hebben wij gesteld aan de kunstenaars zelf.

“Ik vind het leuk om resultaat te zien, om dingen te creëren. Dat geeft mij voldoening. Ik geniet ervan om met de groep creatief bezig te zijn en van elkaar te leren. Leuk om te zien hoe ieder zijn kwaliteiten heeft en eigen stijl.”

“Creatief bezig zijn is een uitlaatklep, het werkt ontspannend en zorgt ervoor dat mijn hoofd leeg wordt. Het leukste is als er spontaan een idee in mijn hoofd opkomt van wat ik wil maken en hoe ik het wil hebben. Het is rustgevend ik kan mijn creatieve energie erin kwijt.”

Het maken van kunst heeft dus talloze positieve effecten. Trots zijn op wat je gemaakt hebt, meer zelfvertrouwen krijgen, voldoening voelen, ontspanning ervaren en hoofd leeg maken. Genoeg redenen om lekker aan de slag te gaan!

Metaal houtSchilderenMixed media

Details

Atelier/Werkruimte:

Buurderij van Dam

Adres:
Burg.Padmosweg 171A

3648 BD Wilnis