Anke Dielemans

Kunstenaar Anke Dielemans

Anke Dielemans

Anke Dielemans was als klein kind al bezig met mooie dingen maken. Al jong wist ze dat ze later kunstenares wilde worden. Van haar achtste tot haar achttiende had ze les van een kunstenaar om alle technieken eigen te maken. Tekenen, schilderen, fotografie en boetseerwerk waren daar onderdeel van.

Andere technieken blijft ze uitproberen. Gips gieten, mallen maken, speksteen en albast bewerken, leerbewerking, air brush, kleding ontwerpen en maken, tatoeëren, meubels restaureren en ontwerpen, sieraden maken en ontwerpen, krijt, klei of epoxy. Ze is dan ook in veel technieken autodidact.

Van bollen van acryl maakt Anke lampen in vele kleuren en maten. Het acryl wordt bewerkt met een frees en daarna vele uren schuren. Als ze eenmaal geschuurd zijn worden ze met spuitbus of air brush bewerkt, waardoor het unieke exemplaren worden.

Van 2013 tot 2017 was Anke bestuurslid van de Kunstcommissie Loon op Zand, die als doel hebben een platform te zijn voor kunstenaars in de omgeving. Op verschillende basisscholen in Kaatsheuvel is Anke betrokken bij kunstprojecten voor de leerlingen. Kunst in samenwerking met natuurmonumenten met leerlingen in de bossen en kunst op de muren van de speelplaats.
In 2019 is een kunstwerk van Anke in de vorm van een gedicht geplaatst, bij de fietstunnel F261 voor het Eftelinghotel. Deze tunnel is nu omgedoopt tot ‘Wenstunnel’, door het gedicht van Anke.
In oktober 2019 is Anke gestart met Zorgatelier Anke, creatieve dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren-hersenletsel. Een kleinschalig zorgatelier in Kaatsheuvel. www.zorgatelieranke.nl

Door de liefde is Anke nu in Mijdrecht haar kunst en passie aan het volgen.
Elke dag de wereld een beetje mooier maken is het motto van Anke.

 

Schilderen

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier aan huis

Telefoon:

06-53808293