Alex Stempels

Alex Stempels

Alex Stempels

Binnen De Ronde Venen kent men Alex Stempels vooral als schilder van portretten van bekende Nederlanders, zoals Johan Cruyff, Joop van de Ende, Rutger Hauer, Jeroen Krabbé en Rijk de Gooyer. Daarnaast maakt hij werken die vooral een verbeelding zijn van zijn creatieve geest.

Alex Stempels woont in Wilnis. Hij vertelt: ‘Ik maak graag foto’s of zoek mooie beelden op het internet. Die vormen de basis van ideeën die ik dan uitwerk op de computer, door beelden samen te voegen. Vervolgens maak ik een schets met potlood of grafietstift en ga daarna pas schilderen. Acryl heeft mijn voorkeur, omdat ik daarmee snel kan doorwerken door de korte droogtijd.’.

De werken van Alex moeten iets onverwachts hebben, anders past het niet bij hem. Zo schilderde hij Rembrandt, naar een van diens zelfportretten, maar hij voorzag de meester van oordopjes en een smartphone, met op het scherm een afspeellijst van Spotify.

Zo raakte hij ook geïnspireerd door een oude tafel en de Vinkeveense Plassen. ‘Wat zou er gebeuren als je de tafel zou omkeren, zou voorzien van drijvers en er dan een buitenboordmotor aan hangt?’

Schilderen

Details

Atelier/Werkruimte:

Atelier aan huis

Adres:
Herenweg 101

3648 CB Wilnis

Telefoon:

06 10 31 88 10