Veelzijdige expositie bij KunstRondeVenen

Expositie overzicht

MIJDRECHT – Van 16 maart tot en met 1 april is er een nieuwe expositie ingericht in de galerie van kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen in winkelcentrum De Lindeboom 3 in Mijdrecht. Het is een veelzijdige expositie waarin je kunt genieten van de schilderijen van Homi Koedam, sieraden van Marianne van de Rest en beelden van Jenny Zonneveld.

De expositie is geopend van donderdag tot en met zaterdag, van 12 tot 16 uur. De kunstenaars zullen meestal zelf aanwezig zijn om desgewenst hun werk toe te lichten.

Homi Koedam-Aslani

Homi is van Perzische afkomst. In 1974 is zij uit Iran vertrokken om in Engeland Industrial Design te gaan studeren. Deze studie heeft zij in 1979 afgerond. Vervolgens is Homi naar Nederland gekomen en heeft zij grafische vormgeving en architectuur gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na haar afstuderen heeft zij jarenlang als binnenhuisarchitect gewerkt in haar eigen onderneming.

Zij is altijd een kunstliefhebber geweest en heeft zich in de laatste tien jaar in de schilderkunst verdiept. Homi heeft diverse cursussen gevolgd om de technische kant van de schilderkunst onder de knie te krijgen. In kunst ben je nooit uitgeleerd. Het is een levenslange leerschool waar Homi veel plezier aan beleeft en intens van geniet.

Kunstenaar Homi Koedam

Marianne van de Rest

Marianne ontwerpt en maakt sieraden en woont sinds vier jaar in Mijdrecht. Zij werkte bijna 30 jaar in de financiële sector en gedurende aan aantal jaren als interim (project-) manager bij de overheid en in de bouwsector. Sinds een paar jaar verzamelt zij vintage kralen en sluitingen uit de periode 1920- 1980. Inmiddels beschikt zij over een grote collectie glaskralen, Swarovski kralen, Lucite kralen, Cloisonné kralen en kleine collectie semi-edelstenen uit diverse Europese en Afrikaanse landen. Met deze kralen maakt zij oorbellen, kettingen en sinds kort ook ringen met vintage glaskralen, in zeer kleine oplages. Unieke sieraden, geen exemplaar is hetzelfde. Hiervoor maakt zij gebruik van vintage en/of handgemaakte fournituren en sluitingen. Daarnaast maakt zij sieraden van natuurlijke materialen zoals cinnabar, roggenleer, hoorn, been, Afrikaanse (gerecyclede) kralen, hout, Tagua noot, papier – o.a. van de Oegandese Mzuri stam – en rubber.

Kunstenaar Marianne van de Rest
Vintage cobalt blue Murano glass earrings

Jenny Zonneveld

Jenny is copywriter en vertaler, daarnaast is zij beeldhouwer. Zij maakte haar eerste beeld in speksteen tijdens een middagworkshop in 2014. Na nog een paar workshops en kreeg al snel de smaak te pakken. Daarna volgde ze lessen in Utrecht en heeft ook een tweeweekse marmerworkshop in Carrara gevolgd.

Inmiddels werkt Jenny thuis en bij een atelier in Den Haag en heeft haar eigen stijl ontwikkeld. Ze werkt vaak met albast en serpentijn maar experimenteert graag met andere materialen en technieken. Haar beelden zijn meestal abstract of geïnspireerd door mathematische vormen.

Dit is haar eerste expositie.

Kunstenaar Jenny Zonneveld
Serpentijn