Nieuwe galerie vol Kunst

Gosia Kowalska

Januari 2023 – Vanaf 5 januari zal er een nieuwe expositie zijn ingericht in pop-up galerie Lindeboom 3 in Mijdrecht die tot het einde van de maand zal zijn te bezoeken. Er zal werk worden getoond van vier kunstenaars, Gosia Kowalska, Wilma Meijer, Mieke Schenk en Frank de Leeuw. De kunstenaars zullen afwisselend in de galerie aanwezig zijn op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen, van 12 tot 16 uur.

Gosia Kowalska

De Poolse Gosia Kowalska woont al vele jaren in De Ronde Venen. In 2005 heeft zij zich aangesloten bij de schildergroep ‘Haarzuilens Palet’ en sinds 2010 heeft zij jarenlang geschilderd bij Atelier de Kromme Mijdrecht. Naast het schilderen, werkt ze als technisch tekenaar en interieurontwerper. Ze doet inspiratie voor haar schilderijen op tijdens wandelingen, een ontmoeting, een gesprek of tijdens een vakantie. Ze wil de pracht van de natuur en de mens in haar werk laten zien. Haar werk kenmerkt zich door felle kleuren en expressieve penseelstreken.

Wilma Meijer

Wilma Meijer is in 1975 afgestudeerd in de vakken keramiek en ruimtelijke vormgeving aan de Academie Beeldende Vorming in Amersfoort. Zo’n tien jaar geleden maakte zij, tijdens een workshop glas-in-lood, kennis met gefuseerd glas. Zij ervaarde dat als tovenarij, zoals verschillende kleuren glas met elkaar konden versmelten. Sinds 2012 heeft zij zich in de glaskunst gespecialiseerd. Door de transparantie van het materiaal en het licht ontstaat een interessant samenspel met de omgeving.

Mieke Schenk

Mieke Schenk tekent en schildert al sinds haar jeugd. Ze is autodidact, maar volgde jarenlang lessen bij Atelier de Kromme Mijdrecht en kunstenaars als Hans Leijerzapf en – nog altijd – Pavel Sizov. Mieke schildert vooral landschappen en stillevens, hoewel zij in opdracht ook wel portretten heeft geschilderd. Zij hanteert een realistische stijl en werkt uitsluitend in olieverf op doek.

Frank de Leeuw

Ook Frank de Leeuw tekent al sinds zijn vroege jeugd. Hij heeft in zijn werkzame leven als marketing- en communicatiemanager bij internationale organisaties gewerkt. In die periode tekende en schilderde hij bij Atelier de Kromme Mijdrecht en volgde hij lessen bij Coen van Os en later bij Charlotte Leene. Bij het AKM organiseert hij al zo’n vijftien jaar de cursus modeltekenen. Sinds zijn pensionering is ook fotografie een grote rol in zijn creatieve leven gaan spelen. Hij concentreert zich vooral op model- en landschapsfotografie.

Meer informatie over de bij KunstRondeVenen aangesloten kunstenaars, de januari-expositie en overige activiteiten van de kunstenaarsvereniging kunt u vinden op www.kunstrondevenen.nl en op de Facebook-pagina van de vereniging.

Werk van Gosia Kowalska
Werk van Mieke Schenk
Werk van Frank de Leeuw
Werk van Wilma Meijer