Landschappen en meer

Kunstenaar: Gosia Kowalska

KunstRondeVenen slaagt er al ruim drie jaar in om in haar pop-up galerie in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht interessante exposities in te richten met werk van haar leden. Zij zijn allen kunstenaars uit De Ronde Venen.

Van 8 tot en met 24 februari zullen Tiny Mens en Gosia Kowalska hun schilderijen tentoonstellen. De onderwerpen lopen uiteen van landschappen en dierportretten tot stillevens. De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 12 tot 16 uur.

Autodidact

Gosia Kowalska tekent al sinds haar vroege jeugd, Hoewel zij zich autodidact noemt, heeft zij diverse cursussen gevolgd om zich in het tekenen en schilderen te bekwamen en een eigen stijl te ontwikkelen. Het werken op papier of doek vraagt om verschillende technieken. Om een onderwerp vorm en kleur te geven, moet je deze technieken beheersen en daarbij je persoonlijke manier van waarnemen tot uitdrukking brengen. Zij volgt nog af en toe een cursus om een nieuwe techniek te ontdekken. Gosia’s hoofdthema’s zijn landschappen en bloemstillevens, maar ze maakt ook andere stillevens, dier- en mensportretten en abstract werk. In haar schilderijen wil zij de schoonheid van de natuur op haar eigen wijze tot expressie laten komen. Tijdens de expositie zal Gosia regelmatig zelf aanwezig zijn en dan ook actief aan het werk zijn.

Realistische schilderijen

Tiny Mens is gaan schilderen nadat zij haar werkzame leven had afgerond en meer tijd voor hobby’s kreeg. Als jong meisje had ze ook tekenen al heel leuk gevonden en ze heeft toen ze meer tijd kreeg enkele jaren lessen gevolgd en ze schrijft zich ook nu nog wel eens voor een cursus in om haar schildertechniek te verfijnen. Zij werkt zowel met olieverf als met acrylverf. Van olieverf vind zij het voordeel dat dit kleuren beter tot hun recht laat komen. Tiny schildert voornamelijk realistische afbeeldingen, zoals landschappen en vogels. Zij haalt haar inspiratie uit haar omgeving door foto’s te maken tijdens vakanties of fietstochten. Zij zegt: ‘In de natuur is zoveel moois te ontdekken en door te schilderen leer je ook anders naar de natuur te kijken.’ Tiny neemt af en toe aan een expositie deel en ook tijdens de tweejaarlijkse AtelierRoute van KunstRondeVenen is zij een van de vaste deelnemers. Tijdens de expositie zal ook Tiny regelmatig persoonlijk aanwezig zijn.

Werk van Tiny Mens

Kunstenaar: Tiny Mens
Kunstenaar: Tiny Mens
Kunstenaar: Tiny Mens
Kunstenaar: Tiny Mens
Kunstenaar: Tiny Mens
Kunstenaar: Tiny Mens

Werk van Gosia Kowalska

Kunstenaar: Gosia Kowalska
Kunstenaar: Gosia Kowalska