Dynamiek in de exposities

Kunstenaar: Marijke Zwart

KunstRondeVenen is inmiddels een begrip geworden bij de kunstminnaars in De Ronde Venen. De kunstenaarsvereniging organiseert al enkele jaren wisselende exposities in haar pop-up galerie in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. Ook deze week wordt er weer een bijzondere expositie ingericht, die elke donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 12 en 16 uur kan worden bezocht. De expositie omvat voor een gedeelte fotografische beelden en abstracte schilderijen van Ellen Meijer, die twee weken geleden haar deel al heeft ingericht. Medio oktober wordt het werk van Ellen vervangen door abstracte schilderijen van Elianne Groenhart. Tot en met 11 november zal er figuratief van Marijke Zwart en abstract werk van Elianne Groenhart te zien zijn.

Landschappen van de omgeving

De afgelopen weken heeft het publiek al in de galerie kennis kunnen maken met het expressieve en kleurijke fotografische werk en dito schilderijen van Ellen Meijer. Haar werk beweegt zich veelal tussen figuratief en abstract. Soms zijn daarin mensfiguren, portretten, bloemen of stillevens te herkennen. Zij heeft ook werk waarin schilderkunst en fotografie worden gecombineerd.

Een verrassend contrast in deze expositie wordt gevormd door het realistische werk van Marijke Zwart. De laatste tijd maakt zij landschapschilderijen van de omgeving Botshol en Vinkeveen. Ze werkt figuratief, deels gestileerd en veelal met acrylverf. Soms zien we banen in haar werk en in elk schilderij kun je letters of teksten terugvinden.

In een volgende serie landschappen zal zij ook druktechnieken toepassen. Bij iedere nieuwe poging om met de voorschetsen een interessante compositie te creëren, zoekt zij de karakteristieke beeldtaal, die uitmondt in sterk gevarieerd werk.

Naast haar vrije werk maakt Marijke Zwart, evenals Ellen Meijer, veel schilderijen in opdracht.

Kunstenaar: Marijke Zwart
Kunstenaar: Marijke Zwart
Kunstenaar: Marijke Zwart