Duo expositie Dorien Vos en Gosia Kowalski

Dorien Vos

Duo-expositie bij KunstRondeVenen

Oktober 2022 – Van 20 oktober tot en met 12 november organiseert kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen haar laatste expositie in de huidige pop-up galerie in winkelcentrum De Lindeboom. Aan het einde van deze maand loopt het gebruikscontract met de verhuurder af. In de expositie zal werk zijn te zien van Dorien Vos en Gosia Kowalska. De expositie kan op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen worden bezocht van 12 tot 16 uur. 

Dorien Vos

Voor Dorien Vos is schilderen een onderzoek naar wat tot in de ziel de mens beweegt. Deze nieuwsgierigheid dient bij de toeschouwer het verlangen op te roepen om achter het uiterlijk van een ander te kijken. Dorien wordt geraakt door de uitstraling van een andere persoon en dat prikkelt bij haar de wens om verder te kijken dan de buitenkant. ‘Ik heb een fascinatie voor de mens in het algemeen en vrouwen in het bijzonder. Met name Afrikaanse vrouwen en hun ontwikkeling en zelfbewustzijn hebben mijn belangstelling. Ik werk graag in series en met een thema. Dat kan de sterke wil, de ontwikkeling en wording van een persoonlijkheid zijn, maar ook de strijd tegen besnijdenis in Sierra Leone.’ Dorien stelt vast dat wij veel met elkaar gemeen hebben, dwars door alle landen en culturen heen. Daarnaast houdt zij ook van de vrolijkheid en joligheid van het leven en van de onverstoorbaarheid en grappigheid van koeien, die ook vaak in haar werk terugkomen. Dorien werkt vooral met acrylverf in verschillende technieken en mixed media op zowel doek als papier.  

Gosia Kowalska

De Poolse Gosia Kowalska woont sinds 1991 in Nederland en sinds 1995 in Vinkeveen. Voor haar betekenen tekenen en schilderen ontspanning, meditatie en expressie. Inspiratie vindt zij overal. Tijdens een wandeling, bij het doen van boodschappen, in een gesprek of tijdens een ontmoeting of vakantie. Wanneer de liefde voor de kunst is begonnen, weet zij niet meer. ‘Ik tekende altijd. Op school, thuis of in een groep. Na een practische keuze voor een technische opleiding, meende ik dat ik mijnr passie had verloren. Maar die bleek mij toch te volgen. In 2005 sloot ik mij aan bij de schildersgroep Haarzuilens Palet.’ Ze is ook een aantal jaren cursist geweest bij Atelier de Kromme Mijdrecht. Zij schildert tegenwoordig thuis, in een gevarieerde stijl. Variërend van figuratief tot abstract, van monochroom tot kleurrijk. Met potlood, houtskool, acryl- en olieverf op zowel papier als doek. In deze expositie laat Gosia de pracht van Vinkeveen zien in acrylverf op doek. De inspiratie deed zij op tijdens wandelingen in de coronaperiode. Voor meer informatie over deze expositie en KunstRondeVenen kunt u terecht op www.kunstrondevenen.nl of op de Facebook-pagina.