Atelierroute KunstRondeVenen

Startlocatie ’t Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152 Mijdrecht

We zijn er klaar voor!  De zesde editie van Atelierroute KunstRondeVenen vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023, tussen 11:00 en 17:00 uur.  Op deze dagen zullen beeldend kunstenaars, die aangesloten zijn bij de vereniging KunstRondeVenen, hun werk exposeren in hun eigen atelier of op centrale locaties.

In Abcoude, De Hoef, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Waverveen wonen talentvolle, creatieve kunstenaars. Veel van dat talent zie je normaal gesproken niet, want ze werken thuis of in een atelier, vaak met de deuren gesloten.

Beleving

De Atelierroute door De Ronde Venen biedt u een bijzondere inkijk in de werkruimte en het werk van deze creatieve bewoners van De Ronde Venen. Elke stopplek aan de route staat garant voor een unieke beleving! Het is natuurlijk al interessant om de werkplekken van lokale kunstenaars te bekijken.

In totaal zullen zestig leden van de vereniging KunstRondeVenen en negen gast-exposanten op negenendertig locaties hun creatieve, gevarieerde werk laten zien en toelichten.

De Route

De startlocatie, waar van alle deelnemers één werk wordt geëxposeerd is ’t Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152 in Mijdrecht. De verschillende locaties zijn onderweg goed herkenbaar aan de groenblauwe vlaggen met het KunstRondeVenen-logo.

Het beste kunt u de route fietsend afleggen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de auto te nemen of een aantal ateliers te selecteren en deze wandelend te bezoeken. Rijdend of lopend van atelier naar atelier wordt u langs prachtige plekjes geleid. Slingerend langs de Kromme Mijdrecht in De Hoef, tussen de weilanden door richting Mijdrecht, langs de molen van Wilnis, de Vinkeveense Plassen, het Gein en het Fort in Abcoude. Ondertussen geniet u volop van een zeer gevarieerd aanbod aan kunst. Schilderijen, beelden, fotografie, keramiek en glaskunst. De atelierroute zult u als een beleving ervaren.