Atelierroute 2023

Neem een kijkje in de ateliers van lokale kunstenaars!

De voorbereiding voor de Atelierroute 2023 zijn al in volle gang. De vijfde editie van Atelierroute KunstRondeVenen vindt plaats in het laatste weekend van mei 2023 op zaterdag 27 en zondag 28 mei tussen 11:00 en 17:00.  Op deze dagen zullen beeldende kunstenaars die aangesloten zijn bij de vereniging KunstRondeVenen hun werk exposeren in hun eigen atelier of op centrale locaties.

In Abcoude, Baambrugge, Amstelhoek, De Hoef, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Waverveen wonen creatieve kunstenaars met talent. Veel van dat talent zie je normaal gesproken niet, want ze werken thuis of in een atelier, vaak met de deuren gesloten.

Voor de vijfde maal verzamelen kunstenaars zich om een atelierroute te organiseren: KunstRondeVenen. Deze route door De Ronde Venen biedt een bijzonder inkijk in de werkruimte en het werk van deze creatieve bewoners van De Ronde Venen.

Het publiek
De atelierroute KunstRondeVenen trekt veel kunstliefhebbers. Het publiek zal voornamelijk afkomstig zijn uit de dorpen waar de route langs zal leiden. Maar ook geïnteresseerden die buiten de gemeentegrenzen wonen, zullen van de dag gebruik maken om een kijkje te nemen wat er in De Ronde Venen gebeurt op kunstzinnig gebied. Daarnaast is het voor fietsliefhebbers, ouderen en jonge gezinnen een leuke combinatie van actief bezig zijn, de omgeving verkennen en iets opsteken van de lokale kunst die in De Ronde Venen tot uitdrukking komt.

Beleving
Elke stopplek aan de route staat garant voor een unieke beleving! Het is natuurlijk al interessant om de werkplekken van lokale kunstenaars te bekijken, maar er is nog veel meer te beleven. Op verschillende locaties kunnen bezoekers het werk van één of meerdere kunstenaars bekijken waarin onder andere het Rondeveense landschap waar zij leven, wonen en werken centraal staat. Daarnaast kunnen ze zich laten verrassen door dansers, muzikanten, verhalenvertellers en dichters uit de regio, die optredens verzorgen in de ateliers.

De route
De meeste bezoekers leggen de route fietsend af. Ook is het mogelijk om de auto te nemen of een aantal ateliers te selecteren en deze wandelend te bezoeken. Rijdend of lopend van atelier naar atelier worden de bezoekers langs prachtige plekjes geleid; slingerend langs de Kromme Mijdrecht in De Hoef, tussen de weilanden door richting Mijdrecht, langs de molen in Wilnis en de Vinkeveense Plassen, door karakteristiek Abcoude en Baambrugge. De route voert bezoekers langs ateliers van schilders, beeldhouwers, fotografen en zelfs een glasblazer.