Atelierroute 2023 oud

Neem een kijkje in de ateliers van lokale kunstenaars!

De voorbereidingen voor de Atelierroute 2023 zijn in volle gang. De zesde editie van de Atelierroute KunstRondeVenen vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023, tussen 11:00 en 17:00 uur. Op deze dagen zullen beeldend kunstenaars, die aangesloten zijn bij de vereniging KunstRondeVenen, hun werk exposeren in hun eigen atelier of op centrale locaties.
In Abcoude, Baambrugge, Amstelhoek, De Hoef, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Waverveen wonen talentvolle, creatieve kunstenaars. Veel van dat talent zie je normaal gesproken niet, want ze werken thuis of in een atelier, vaak met de deuren gesloten.
Voor de zesde maal werken kunstenaars samen om een atelierroute te organiseren: KunstRondeVenen. Deze route door De Ronde Venen biedt u een bijzonder inkijk in de werkruimte en het werk van deze creatieve bewoners van De Ronde Venen.

De bezoekers

De Atelierroute KunstRondeVenen trekt veel kunstliefhebbers. De bezoekers zullen voornamelijk afkomstig zijn uit de dorpen waar de route langs zal leiden. Maar ook geïnteresseerden die buiten de gemeentegrenzen wonen, zullen van de dag gebruik maken om een kijkje te nemen wat er in De Ronde Venen gebeurt op kunstzinnig gebied. Daarnaast is het voor fietsliefhebbers, ouderen en jonge gezinnen een leuke combinatie van actief bezig zijn, de omgeving verkennen en iets opsteken van de lokale kunst die in De Ronde Venen tot stand komt. Wij hopen ook u op deze dagen te ontmoeten.

Beleving

Elke stopplek aan de route staat garant voor een unieke beleving! Het is natuurlijk al interessant om de werkplekken van lokale kunstenaars te bekijken, maar er is nog veel meer te beleven. Op verschillende locaties kunt u het werk van één of meer kunstenaars bekijken, waarin onder andere het Rondeveense landschap waar zij leven, wonen en werken zal worden weergegeven. In totaal zullen zestig leden van de vereniging KunstRondeVenen en tien gast-exposanten op negenendertig locaties hun creatieve, gevarieerde werk laten zien en toelichten.

De route

Het beste kunt u de route fietsend afleggen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de auto te nemen of een aantal ateliers te selecteren en deze wandelend te bezoeken. Rijdend of lopend van atelier naar atelier wordt u langs prachtige plekjes geleid. Slingerend langs de Kromme Mijdrecht in De Hoef, tussen de weilanden door richting Mijdrecht, langs de molen van Wilnis, de Vinkeveense Plassen, het Gein en het Fort in Abcoude. Ondertussen geniet u volop van een zeer gevarieerd aanbod aan kunst. Schilderijen, tekeningen, beelden, fotografie, keramiek, sierraden, collages, metaal- en glasobjecten. De atelierroute zult u als een beleving ervaren.